Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Free Infection Facility (F.I.F.) Δομή Υγείας- Φιλοξενίας Ελεύθερη Λοιμώξεων


                          Free Infection Facility (F.I.F.)
            Δομή Υγείας- Φιλοξενίας  Ελεύθερη Λοιμώξεων
Ο Κορωνοϊός ήρθε και θα παραμείνει στη ζωή μας με διάφορες μορφές και εντάσεις για τουλάχιστον έναν χρόνο.
Επομένως για τους Διαχειριστές των Δομών Υγείας είναι υποχρέωση τους να «θωρακίσουν» τις Μονάδες τους και να τις κάνουν «Ελεύθερες Λοιμώξεων».
Πρέπει λοιπόν να μας γίνει τρόπος ζωής η Απολύμανση & Καθαριότητα στην καθημερινότητά μας.
Οι προειδοποιήσεις των ειδικών είναι έντονες ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον πολλές μεταλλάξεις ιών (γρίπη,
Covid19, χοίρων, κ.α.)
Η προσαρμογή όλων των επιχειρήσεων πρέπει να επιταχυνθεί.
Οι προειδοποιήσεις δεν αφορούν μόνον τις Κλινικές / Νοσοκομεία αλλά και άλλες Δομές όπως Γηροκομεία, Μονάδες Αιμοκάθαρσης, Οδοντιατρεία, Κέντρα Αισθητικής, κλπ, αλλά και τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (βίλλες, ενοικιαζόμενα, μονάδες σίτισης, κ.ο.κ.).
Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα ακόμη και άδειες λειτουργίας που θα δίνονται θα υπέχουν υποχρέωσης από τους Ιδιοκτήτες να ακολουθούν εγκεκριμένα + πιστοποιημένα πρότυπα απολύμανσης, υγιεινής, καθαριότητας και διάφορες πλατφόρμες κρατήσεων όπως Booking.com θα ενσωματώσουν στην Βαθμολογία των Πελατών Νέα κατηγορία πέραν της Καθαριότητας (που δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολύ χαμηλά) και την Απολύμανση ή ακόμη και ένα βήμα παραπέρα: Είναι η μονάδα σας F.I.F.?
Ενεργήστε ΣΗΜΕΡΑ!!!  Η καθυστέρηση θα κοστίσει και πάλι στο σύνολο και ατομικά στον καθένα μας
Σχετiκό:
  • . Υγιεινή έναντι κοροναϊού -Γιατί είναι σημαντική η υγιεινή;
Συμπέρασμα: Θωρακίστε τις Μονάδες σας.   Μετατρέψτε τες σε Infections Free.
Με εκτίμηση,

                         Δημήτριος Σχιστοχείλης
          Εκπρόσωπος της Orpea Group στην Ελλάδα
                       Tel:+30 217 000 1463
                   Ανάπτυξη Ιατρικού Τουρισμού    
    Ιδρυτής του  GLOBAL HEALTH CARE MEDICAL TOURISM
               Email:  info@strategyconsultingagency.com
  Tel:+30 6936780939 -  Cell:  +30 6940440774  - +44 7700004124
  London-N. York-Athens-Munich-Beijing-Tel Aviv-Cairo-Moscow-Kiev         
 
 
 

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Αγορά Ιατρικού Τουρισμού (Ιατρική Θεραπεία - Κοσμετολογία, Οδοντιατρική, Καρδιολογία, Ορθοπεδική χειρουργική, Νευρολογία και Ογκολογία) - Ανάλυση παγκόσμιου κλάδου, μέγεθος, μερίδιο, ανάπτυξη, τάσεις και προβλέψεις 2019 – 2027


Ιατρική Τουριστική Αγορά: Παγκόσμια Ανάπτυξη

Αγορά Ιατρικού Τουρισμού (Ιατρική Θεραπεία - Κοσμετολογία, Οδοντιατρική, Καρδιολογία, Ορθοπεδική χειρουργική, Νευρολογία και Ογκολογία) - Ανάλυση παγκόσμιου κλάδου, μέγεθος, μερίδιο, ανάπτυξη, τάσεις και προβλέψεις 2019 – 2027

Επιμέλεια Δημητρίου Σχιστοχείλη,  https://www.strategyconsultingagency.com/

Σύμβουλος Ανάπτυξης Ιατρικού Τουρισμού, Υγείας Ευεξίας και Τρίτης Ηλικίας -                          ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

 Σχετική Πηγή:Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της Transparency Market Research (TMR) ‘Medical Tourism Market  με τίτλο «Ιατρική αγορά τουρισμού -

 Σύμφωνα με την έρευνα , η παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού εκτιμήθηκε στα 461,3 δισ. Δολάρια το 2018 και αναμένεται να επεκταθεί σε CAGR άνω του 10,5% από το 2019 έως το 2027. Το μέγεθος της διεθνούς αγοράς Ιατρικού Τουρισμού εκτιμάται σε περίπου 34 εκ. διασυνοριακούς ασθενείς σε όλο τον κόσμο που δαπανούν κατά μέσο όρο $5,800-16,000 ανά ιατρική επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένων δαπανών που σχετίζονται με τις ιατρικές δαπάνες, το κόστος διασυνοριακών και τοπικών μετακινήσεων, ενδο νοσοκομειακή παραμονή και καταλύματα.

Ο ιατρικός τουρισμός αναφέρεται σε άτομα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να λάβουν ιατρική περίθαλψη. Στο παρελθόν, αυτό συνήθως αναφέρεται σε εκείνους που ταξίδεψαν από λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες σε μεγάλα ιατρικά κέντρα σε πολύ ανεπτυγμένες χώρες για θεραπεία που δεν ήταν διαθέσιμη στο σπίτι.

Η αύξηση των αναγνωρισμένων νοσοκομείων από την oint Commission International (JCI) σε όλο τον κόσμο οδηγεί την αγορά του ιατρικού τουρισμού.

Οι κορυφαίες ιατρικές τουριστικές χώρες της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων είχαν πιστοποίηση περισσότερα από 300 νοσοκομεία από την J.C.I. το 2016.

Η Ασία-Ειρηνικός κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού το 2019 και η τάση αναμένεται να συνεχιστεί κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Το χαμηλό ιατρικό κόστος, η αποδοχή προηγμένης θεραπείας και η αύξηση της υποδομής υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς ιατρικού τουρισμού στήν Ασία-Ειρηνικό. Επομένως η Ασία και οι  περιφέρειες αναμένεται να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τις ανεπτυγμένες αγορές όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική κατά την περίοδο πρόβλεψης από το 2019 έως το 2027.

Η ανάπτυξη της αγοράς στην Ευρώπη καθοδηγείται από την υψηλή ζήτηση ιατρικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο και την αύξηση των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης σε αγορές όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Επιπλέον, ενώ η αύξηση της αγοράς ιατρικού τουρισμού στη Γερμανία Ιταλία Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτήν την περιοχή αναμένεται να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της αγοράς στην Ευρώπη.

Η αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες ασκεί σημαντική πίεση τόσο στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης όσο και στα άτομα. Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε αρκετές χώρες ρυθμίζεται από το κυβερνητικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και καταλήγει σε καθυστερήσεις και μεγάλες λίστες αναμονής. Αυτό αναγκάζει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες ιατρικές ανάγκες.

Σε αυτήν τη γενιά κοινωνικών μέσων, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των ασθενών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ως εναλλακτική λύση για την εύρεση πληροφοριών για ιατρική περίθαλψη στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, τα νοσοκομεία στις χώρες προορισμού επικεντρώνονται στο μάρκετινγκ για να προσελκύσουν ασθενείς και να διαδώσουν ευαισθητοποίηση σχετικά με τις διάφορες διαθέσιμες εγκαταστάσεις.

Το μάρκετινγκ και το blogging των κοινωνικών μέσων είναι από τις στρατηγικές που υιοθετούνται από τα νοσοκομεία για την προσέλκυση επισκεψιμότητας στους ιστότοπούς τους. Κυβερνητικοί φορείς σε αρκετές χώρες παρέχουν επίσης επιχορηγήσεις, εκπαίδευση και μαθήματα ιατρικού τουρισμού για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης μεταξύ των παρόχων και των ασθενών.

Η Ορθοπεδική χειρουργική προβλέπεται να κυριαρχήσει στην αγορά ιατρικού τουρισμού

Όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη, η παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού έχει χωριστεί σε κοσμετολογία, οδοντιατρική, καρδιολογία, ορθοπεδική χειρουργική, νευρολογία, ογκολογία και άλλα.

Η ορθοπεδική χειρουργική κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού το 2018 και η τάση προβλέπεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης. Οι αυξανόμενοι αθλητικοί τραυματισμοί οδηγούν το τμήμα παγκοσμίως. Σημαντικά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, κρίκετ, ράγκμπι, μπάσκετ, μπέιζμπολ και σόφτμπολ, ποδηλασία.

Περίπου 2.000.000 Αμερικανοί φεύγουν από τη χώρα κάθε χρόνο για κάποιο είδος επιλογής ιατρικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων ορθοπεδικών διαδικασιών.

Ωστόσο, το τμήμα καρδιολογίας αναμένεται να αυξηθεί με το υψηλότερο CAGR στην περίοδο πρόβλεψης. Η αυξανόμενη ζήτηση για καρδιαγγειακή χειρουργική καθοδηγεί αυτό το τμήμα.

Οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Σιγκαπούρη και το Ισραήλ κυριαρχούν στην αγορά σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά τίς περιοχές, η παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού έχει κατατμηθεί σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η Ασία-Ειρηνικός κυριάρχησε στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού το 2018, ακολουθούμενη από την Ευρώπη.

Η Ασία-Ειρηνικός αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού το 2018.

Η ανάπτυξη της περιοχής οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για ιατρικές θεραπείες μεταξύ ιατρικών τουριστών με χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα.

Οι Ευρωπαίοι ασθενείς ταξιδεύουν όλο και περισσότερο στο εξωτερικό για ιατρικές θεραπείες καθώς η τιμή της ευρωπαϊκής υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να αυξάνεται και οι λίστες αναμονής μεγαλώνουν.

Περίπου 34 εκατομμύρια ασθενείς χρησιμοποιούν ιατρικές υπηρεσίες εκτός της χώρας διαμονής τους κάθε χρόνο.

Η αύξηση του ιατρικού κόστους σε ανεπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο οδηγούν την αγορά ιατρικού τουρισμού στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα, η Ιορδανία, η Τουρκία και το Ισραήλ κυριαρχούν σε αυτήν την περιοχή για την αγορά ιατρικού τουρισμού.

Ανταγωνιστικό τοπίο

Η παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού είναι κατακερματισμένη ως προς τον αριθμό των παικτών. Οι βασικοί παίκτες στην παγκόσμια αγορά ιατρικού τουρισμού περιλαμβάνουν τα :

Asklepios Kliniken GmbH, https://www.asklepios.com/konzern/

Fortis Healthcare Limited, https://www.fortishealthcare.com/

 Apollo Hospitals Enterprise Limited, https://www.apollohospitals.com/

 Bangkok Chain Hospital Public Company Limited, http://www.bangkokchainhospital.com/en/site/home

Bumrungrad International Hospital, https://www.bumrungrad.com/en

 Saudi German Hospital (SGH) Group, https://www.sghgroup.com.sa/en/about

Dr. Soliman Fakeeh Hospital, https://dsfh.med.sa/

Bahrain Specialist Hospital , https://www.bahrainspecialisthospital.com/

Hamad Medical Corporation, https://www.hamad.qa/EN/Pages/default.aspx

Al Zahra Hospital, https://azhd.ae/




 Phyathai Hospitals Group, https://phyathaione.com/about/

 The Aci Badem Hospitals Group, https://www.acibadem.com.tr/en/


Jordan Hospital. http://jordan-hospital.com/

Σημείωση: Προσωπική μου εκτίμηση για τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα, είναι ότι έχουμε αργήσει. Παρακάτω οι σχετικές μου προτάσεις ανά τομέα Τουρισμού Υγείας πού πρέπει να επικεντρωθούμε .

1. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Παγκόσμιος ανταγωνισμός έχει ήδηδιεισδύσει στις αγορές ενδιαφέροντος προσφέροντας ελκυστικές λύσεις.
Τομείς που σήμερα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε είναι:
IVF
(λόγω προνομιακής νομοθεσίας μας)
Οδοντιατρική( λόγω χαμηλού κόστους στόχος μας Κεντρική καί Βόρεια Ευρώπη) √ Κοσμετολογία (προσφέρουμε
value for money
σε σύγκριση με χαμηλού κόστους χώρες)
 Αιμοκάθαρση (σε συνδυασμό με τις διακοπές
Dialysis Holidays
)
ΝΕΕΣ για την Ελλάδα αλλά και κατάλληλες και αποδεκτές  προτάσεις στην Ευρώπη είναι:
Καρδιολογική Αποκατάσταση (
Cardio Rehabilitation) και
IVF Rehab
(σε Ξενοδοχεία μας με παρακολούθηση γιατρού) ) όπως επίσης και

√ Πολυτελής Αποθεραπεία από εξαρτήσεις (σε βίλες, ξενοδοχεία, γιότ) –
Detox Rehabilitation με νευρολογική & ψυχιατρική παρακολούθηση

Όλες οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν μοναδικές προτάσεις αλλά αυτά ζητούν οι αγορές στις οποίες πρέπει να απευθυνθούμε.
Εάν αντιγράψουμε τις ήδη διαμορφωμένες αγορές και τις θεραπείες τους και φυσικά να προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε ΜΟΝΟΝ με το επιχείρημα  ότι είμασθε φθηνότεροι, τότε λυπάμαι αλλά θα έχουμε πενιχρά ή και μηδενικά αποτελέσματα.

2. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΥΕΞΙΑΣ ( Σε αυτό τον τομέα μπορούν να κυριαρχήσουν και τα Ξενοδοχεία)

Και αυτός ο τομέας πρέπει να αντιμετωπισθεί διαφορετικά.  Δηλαδή:
α) Το συγκεκριμένο κομμάτι Τουρισμού είναι 12 μηνών – όλο τον χρόνο .
Στην Ελλάδα όπου εκμεταλλευόμαστε μόνον 3-6 μήνες ανάλογα την γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται το Ξενοδοχείο και σχεδόν αποκλειστικά χωρίς
Marketing
διότι απευθυνόμαστε στους υπάρχοντες πελάτες που έρχονται στο Ξενοδοχείο μας λόγω ήλιου & θάλασσας και όχι για Ευεξία, Υγεία, Πρόληψη, Άθληση, Σωστή Διατροφή.
Και εδώ που αποτελεί την μεγαλύτερη (του Ιατρικού Τουρισμού) αγορά σε μέγεθος 4,2 τρις (2017)
USD,
κινούμαστε σε αντίθετη κατεύθυνση.
β) Πρέπει να αξιοποιήσουμε και τον πλούτο των Ιαματικών πηγών με τα γειτνιάζοντα Ξενοδοχεία όπου θα προσθέσουμε Θεραπείες Υγείας + Φροντίδας

Βασικοί τομείς του Τουρισμού Υγείας –Ευεξίας  περιλαμβάνουν πηγή :Global Wellness Institute:

• Προσωπική Φροντίδα, Ομορφιά & Αντιγήρανση ($ 1.083b)

• Υγιεινή διατροφή, διατροφή και απώλεια βάρους ($ 702b)

Τουρισμός Υγείας ($ 639b)

• Fitness & Mind-Body ($ 595b)

• Προληπτική & εξατομικευμένη ιατρική και υγεία ($ 575b)

• Παραδοσιακή & Συμπληρωματική Ιατρική ($ 360b)

Wellness Lifestyle  ($ 134b)

  Spa($ 119b)

• Θερμαλισμός ($ 56b)

• Ευεξία στο χώρο εργασίας ($ 48b)

Η παγκόσμια βιομηχανία ευεξίας αυξήθηκε κατά 12,8% από το 2015-2017, από 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 4,2 τρισεκατομμύρια δολάρια

3. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Αποτελεί πραγματικά ένα ορυχείο χρυσού για την Ελληνική Οικονομία.
Μπορούμε να προσελκύσουμε Ανώτερο Ποιοτικά Τουρισμό με εύπορους Συνταξιούχους και με διάφορες δομές να προσφέρουμε συνδυασμό ΟΛΩΝ των προαναφερομένων 12 μήνες τον χρόνο, κάθε χρόνο.

Τι είναι όμως το silver economy; Πρόκειται για μία παγκόσμια αγορά αγαθών και υπηρεσιών, που απευθύνονται αποκλειστικά σε ηλικιωμένους και συνταξιούχους, ανταποκρινόμενη στις ειδικές ανάγκες της ηλικίας αυτής σε ζητήματα διαμονής, υγείας, αναψυχής και κατανάλωσης.

 Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αγορά αυτή ανέρχεται σήμερα σε περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια USD με αυξητικές τάσεις.

Το 2025 εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (GDP) της Ένωσης το οποίο είναι $18.292 trillion (nominal 2019) πηγή: Economy of the European Union, ΔΗΛΑΔΗ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6.3 τρισεκατομμύρια USD MONON σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα νούμερα για τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Πρόκειται λοιπόν για μία τεράστια "αγορά", από την οποία η χώρα μας δύναται να κερδίσει πολλαπλά οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη.

Θα μας βρείτε στην διάθεσή σας να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματά σας.

Πιθανόν θα βρείτε τις απαντήσεις που αναζητάτε  σε θέματα πού πιθανόν σας ενδιαφέρουν στο προσωπικό μου blog  http://shistohilis.blogspot.com

Εάν δεν βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει, παρακαλώ μοιρασθείτε τους προβληματισμούς σας μαζί μας και με χαρά μας θα σας απαντήσουμε .

 Με εκτίμηση


  Εκπρόσωπος της Orpea Group https://www.orpea-group.com/ στην Ελλάδα



  Ιδρυτής του  GLOBAL HEALTH CARE MEDICAL TOURISM


  Tel:+30 6936780939 -  Cell:  +30 6940440774  - +44 7700004124


  London-N. York-Athens-Munich-Beijing-Tel Aviv-Cairo-Moscow-Kiev         

 

 

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΗ 1996-2020


  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΗ 1996-2020  Health : Investments in Greece 1996 – 2020

Επιμέλεια Δημητρίου Σχιστοχείλη 07/2020

Μια δυναμική διαδικασία που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και έφερε στην Ελλάδα ορισμένα από τα μεγαλύτερα funds τα οποία έχουν «τοποθετήσει» μέχρι σήμερα πάνω από 800 εκατ.ευρώ.
Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν προσδώσει χαρακτήρα πολυεθνικού ανταγωνισμού επί του ελληνικού εδάφους και παρά τις ραγδαίες ανατροπές δεν έχει ολοκληρωθεί. 

 Υπάρχουσες επενδύσεις από:

CVC Capital Partner.  Αμερικανικό fund με έδρα το Λουξεμβούργο.
Εξαγόρασε :
Metropolitan Hospital, Metropolitan General, ΥΓΕΙΑ,ΜΗΤΕΡΑ, Creta Inter Clinic μέσω της Ελληνικής θυγατρικής HHG. Hellenic Healthcare Group

 BMO Global Asset Management.  Σκωτσέζικο Επενδυτικό Κεφάλαιο.
Η Ευρωκλινική, μεταβιβάστηκε σε ομάδα επενδυτών με management buyout και Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Farallon Capital.  Μέσω της Ελληνικής εταιρείας Health Care Investors εισήλθε στo Group Euromedica και αφορά 7 κλινικές, 17 Διαγνωστικά Κέντρα, με κύριο σκοπό της την ανόρθωση του Group.   Έχει επενδύσει 50 εκατ. και σκοπεύει να ρίξει πάνω από 60 εκατ. για εξόφληση υποχρεώσεων, αναβάθμιση κτιριακών και μηχανολογικών υποδομών.

Asklepios.  Γερμανός πάροχος Υγείας.   Συμμετέχει στο Ιατρικό Αθηνών με ποσοστό 36,48%.  Η Asklepion Kliniken International έχει 150 Ιατρικές Δομές σε 14 χώρες πλέον των 2 εκατ. ασθενών ετησίως.

Oak Tree Capital.  Αμερικάνικο fund.Πλήρης εξαγορά του Iaso Μαιευτική Κλινική, Παιδιατρική Κλινική και Iaso Thessalia Hospital

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ οξείας (acute care ) και μακροχρόνιας περίθαλψης( long term care L.T.C).;

Ενώ τα θεμέλια της φροντίδας είναι τα ίδια, ο πληθυσμός και το περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικά. Σε ένα περιβάλλον - οξείας φροντίδας - οι νοσηλευτές παρέχουν στους ασθενείς βραχυπρόθεσμη περίθαλψη. και η μακροχρόνια περίθαλψη (LTC) περιλαμβάνει τη φροντίδα ασθενών με χρόνιες ασθένειες ή αναπηρίες για μεγάλο χρονικό διάστημα

 

Μελλοντικοί Στόχοι και ενδιαφέρον τους για Acute Care Hospitals.
Όλοι έχουν θέσει στους άμεσους στόχους τους το:
Ντυνάν
Νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού Ασκληπιείο & Κοριαλένιο
Επίσης όλοι οι σημερινοί Νέοι παίκτες σκοπεύουν να επενδύσουν σε άλλες περιοχές (πλην Αθηνών & Θεσσαλονίκης) σε μικρότερες Κλινικές.

Τα Διαγνωστικά Κέντρα
Αναμένονται εξελίξεις διότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συγκέντρωσης καθώς σήμερα λειτουργούν 300 περίπου μεγάλα διαγνωστικά (όπως Βιοιατρική και Affidea
) και άλλα 3000 μικρότερα εργαστήρια.
Θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι έχουν αρχίσει συζητήσεις από κάποια από τα προαναφερόμενα
funds που ήδη δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Μακρόχρονη περίθαλψη & φροντίδα Long Term Care
Οι υπάρχοντες επενδυτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον για αυτή την κατηγορία της Υγείας (που περιλαμβάνει την φυσική και νοητική αποκατάσταση αποθεραπεία, καθώς και την φροντίδα τρίτης ηλικίας (όπως είναι η υποβοηθούμενη διαβίωση, γηροκομεία, κλπ).

Οι κυριότεροι λόγοι που τα επενδυτικά σχήματα δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για το L.T.C. είναι ότι έχουν επικεντρωθεί σε επενδύσεις γρήγορης απόδοσης, με κρατικές επιδοτήσεις, όχι εξωστρέφεια (απευθύνονται μόνον στους Έλληνες), οπότε δεν απαιτείται ικανό Στελεχιακό Δυναμικό διαχείρισής τους (πολύ σημαντικός παράγοντας που ήδη αντιμετωπίζει συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα που αγόρασε μονάδες LTC – κέντρα αποκατάστασης – και έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα στην Διοίκηση των.
Επίσης το ίδιο αποτρεπτικό είναι για τα υπάρχοντα επενδυτικά σχήματα η είσοδος τους και εξαγορά μονάδων γηροκόμησης και φροντίδας τρίτης ηλικίας με κυρίαρχο αρνητικό την μη επιδότηση τους από την Ελληνική Πολιτεία αλλά και την παντελή άγνοια τους στην παγκόσμια Αγορά Τουρισμού Υγείας & Τρίτης Ηλικίας.
Στον χώρο του
LTC
υπάρχουν και εδώ μεγάλα περιθώρια συγκέντρωσης καθώς σήμερα λειτουργούν περίπου 22 ΚΑΑ και 2000 μικρότερα - ατομικά φυσικής αποκατάστασης, λογοθεραπείας, κ.ο.κ, και στην Τρίτη ηλικία (γηροκομεία) μια πανσπερμία μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων με δυναμική από 5-200 κρεβάτια σε όλη την Ελλάδα σχηματίζοντας ένα σύνολο περίπου σε όλη την Ελλάδα 350 Μ.Φ.Η, σαν εκτίμηση (νόμιμα + παράνομα).
Επενδύσεις στη  Μακρόχρονη περίθαλψη & φροντίδα(
Long Term Care) Το LTC είναι το επόμενο πεδίο εισόδου Επενδυτών καθότι ήδη γίνονται διερευνητικές επαφές, προ-συμφωνίες, συνεργασίες, εξαγορές από Ιδιώτες επενδυτές αλλά και από Στρατηγικούς Επενδυτές και Παρόχους Υγείας , Ο κυριότερος ενδιαφερόμενος ( από το 1998) παίκτης είναι το Group ORPEA με τις θυγατρικές CLINEA, SENECURA, SENEVITA και με ενδιαφέρον για Γηροκομεία, Κέντρα Αποθεραπείας, Κέντρα Υποβοηθούμενης Διαβίωσης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της οξείας φροντίδας και των εξειδικευμένων νοσηλευτικών εγκαταστάσεων;

Σε μια εξειδικευμένη νοσηλευτική εγκατάσταση θα λαμβάνετε μία ή περισσότερες θεραπείες για κατά μέσο όρο μία έως δύο ώρες την ημέρα. ... Οι θεραπείες δεν θεωρούνται εντατικές. Σε ένα οξύ νοσοκομειακό νοσοκομείο, θα λάβετε τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, εντατικής φυσικής, επαγγελματικής και ομιλίας.

Στον ίδιο χώρο (της Τρίτης Ηλικίας) έντονο διερευνητικό ενδιαφέρον έχει δρομολογηθεί από ιδιώτες επενδυτές  για Ανεξάρτητη Διαβίωση, Χωριά Ηλικιωμένων αλλά και για Ξενοδοχεία Φροντίδας (Care Hotels / Pflegehotel) από Αμερικάνικους 0μίλους , Γερμανικές & Σκανδιναβικές εταιρίες) .

Με εκτίμηση


Εκπρόσωπος της Orpea Group στην Ελλάδα