Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στν Ελλάδα

Η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στν Ελλάδα

15/10/2017 Διασκευή από Δημήτριο Σχιστοχείλη της Spyrou Health

Ø  Για τέταρτη  χρονιά συνεχίστηκε και το 2016 η μείωση στο μέγεθος αγοράς των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Ειδικότερα, μείωση παρουσίασαν τα συνολικά έσοδα των επιχειρήσεων παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα το 2015 σε σχέση με το 2014, η οποία σε ποσοστό εκτιμάται στο 6,5%.
Την τριετία 2013-2015 τα έσοδα των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας, επηρεάστηκαν αρνητικά από την επιβολή του νόμου 4172/2013 (μηχανισμός clawback rebate), βάσει του οποίου οι επιχειρήσεις του κλάδου υποχρεώθηκαν σε «απομείωση» των απαιτήσεών τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Tα παραπάνω προκύπτουν από την κλαδική μελέτη «Ιδιωτικές Υπηρεσίες Υγείας» που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group ΑΕ. Η εν λόγω μελέτη πραγματεύεται τους τομείς των γενικών θεραπευτηρίων, των μαιευτικών - γυναικολογικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, καθώς και την υποκατηγορία των νευροψυχιατρικών κλινικών, εξετάζοντας την πορεία και τις προοπτικές τους. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Senior Consultant της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, τη μεγαλύτερη μείωση εμφανίζουν τα έσοδα των διαγνωστικών κέντρων (ποσοστό περίπου 8,5%) και ακολουθούν οι αγορές των μαιευτικών - γυναικολογικών κλινικών με ποσοστό μείωσης περίπου 7%, καθώς και των γενικών κλινικών με ποσοστό περίπου 6%.
Απώλειες καταγράφονται και για την υποκατηγορία των νευροψυχιατρικών κλινικών, το μέγεθος αγοράς των οποίων μειώθηκε κατά 15% περίπου την περίοδο 2015/14.

Ø  Τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες του κλάδου
Ø   
Στα Δυνατά Σημεία του κλάδου περιλαμβάνεται το γεγονός της δραστηριοποίησης μεγάλων και καλά οργανωμένων επιχειρηματικών ομίλων με μακρά εμπειρία, η τάση της σταδιακής γήρανσης του πληθυσμού, η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και βέβαια οι χρόνιες αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στα Αδύνατα Σημεία εντάσσεται το σχετικά αυστηρό θεσμικό πλαίσιο σε σχέση με την ίδρυση νέων ιατρικών μονάδων. Ευκαιρίες για τον κλάδο συνιστούν μεταξύ άλλων, η επέκταση των υφιστάμενων εταιρειών σε αγορές του εξωτερικού, η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, η σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και η εξειδίκευση σε τομείς όπου υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης.

Τέλος ως Απειλή για τον κλάδο μπορούν να εκληφθούν η παρατεταμένη περίοδος οικονομικής ύφεσης που πλήττει τη χώρα, τα προβλήματα ρευστότητας του δημοσίου τομέα, η στενότητα στην τραπεζική χρηματοδότηση και βέβαια τα μέτρα της Πολιτείας περί μείωσης των δαπανών υγείας.

 

ü  Ξένα Επενδυτικά Funds αγοράζουν μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.
Σε πλήρη εξέλιξη η αναδιάρθρωση του κλάδου των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας με τις εξαγορές ελληνικών ιδιωτικών κλινικών από ξένα επενδυτικά κεφάλαια.  
Ξεκίνησε από την έλευση γερμανικών και αμερικανικών συμφερόντων που επένδυσαν στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ & την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.
ü  Euromedica.   Συζητείται η κατά τμήματα πώληση και όχι η είσοδος ξένου στρατηγικού επενδυτή.   Δανεισμός 417 εκατ. εκ των οποίων 370 βραχυπρόθεσμος.
ü  Ημιθέα Α.Ε. Ιδιοκτήτρια του Ντυνάν.   Ελέγχεται από Τράπεζα Πειραιώς. 
 Υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία πώλησης του, με πρόβλεψη ολοκλήρωσης εντός 2017.   Κυκλοφορεί ότι αγοραστής είναι ο Όμιλος «Υγεία» που ελέγχεται από την Marfin Investment Group.
ü  ΙΑΣΩ General.  Η Αμερικάνικη CVC Capital Partners έκανε πρόταση για εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου που έγινε κατ΄αρχήν αποδεκτή καθαρή αξία 56,0 εκατ. ευρώ.
ü  METROPOLITAN. Η ίδια – CVC – το καλοκαίρι του 2017 αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε., έναντι τιμήματος 80 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την κλαδική μελέτη «Ιδιωτικές Υπηρεσίες Υγείας» που εκπόνησε η εταιρία ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας (γενικής, ψυχιατρικής, μαιευτικά και διαγνωστικά κέντρα) παρουσίασε σταθερότητα την διετία 2015 – 2016.   Το συνολικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας ήτανε 1.4 δις ευρώ το 2016 σύμφωνα με τον Βασίλη Ρεγκούζα Πρόεδρο και Διευθύνοντα της ΣΤΟΧΑΣΙΣ.

ü  Κλαδική Μελέτη για τις Ιδιωτικές Υπηρεσίες Υγείας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων

 

Αντικείμενο της κλαδικής μελέτης αυτής αποτελεί η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών της αγοράς του κλάδου των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, της επιχειρηματικής εξέλιξης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με έμφαση στις επιχειρήσεις που εδρεύουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, καθώς επίσης και των οικονομικών τους αποτελεσμάτων έτσι όπως αυτά προκύπτουν από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς τους.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά την μελέτη για τον κλάδο της υγείας.

Ø 

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς η διαδικτυακή φήμη ενός ξενοδοχείου επηρεάζει τα έσοδά του

Πώς η διαδικτυακή φήμη ενός ξενοδοχείου επηρεάζει τα έσοδά του
Οι πελάτες ξενοδοχείων υποβάλλουν κριτικές και βαθμολογίες online για κάθε πτυχή της εμπειρίας τους, από το πρωινό έως τα κρεβάτια και το προσωπικό. Φτάνουν στο σημείο ακόμα και να δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες πριν κάνουν check-out. Και όλο αυτό το περιεχόμενο επηρεάζει τους άλλους ταξιδιώτες.
Όταν οι ξενοδόχοι κατανοήσουν γιατί οι ταξιδιώτες βασίζονται σε κριτικές και καταλάβουν τη σπουδαιότητα της διαχείρισης της φήμης, καθώς και τον αντίκτυπο που έχουν οι κριτικές στα ποσοστά clicks ανά εμφανίσεις (CTR), θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα για το πώς η φήμη επηρεάζει άμεσα τα έσοδά τους.

Σκεφτείτε όπως ένας ταξιδιώτης

Οι ταξιδιώτες ανατρέχουν στο ίντερνετ όχι μόνο, για να βρουν μια καλή προσφορά για ένα ξενοδοχείο, αλλά και για να διαβάσουν τι έχουν να πουν προηγούμενοι πελάτες για ένα κατάλυμα που τους τραβάει το ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, το 90% των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα είπε ότι οι βαθμολογίες σε μια ιστοσελίδα κριτικών παίζουν μεγάλο ρόλο στην απόφασή τους για κράτηση. Αυτό τονίζει το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι πρέπει να ενθαρρύνουν τους πελάτες να υποβάλλουν κριτικές, και όχι μόνο σε μία ιστοσελίδα.
Σκεφτείτε το εξής: Όταν ένα ξενοδοχείο έχει ανομοιογενείς κριτικές, οι ταξιδιώτες θα ελέγξουν άλλες ιστοσελίδες online, για να δουν αν οι κριτικές αυτές είναι σύμφωνες με τις εμπειρίες προηγούμενων πελατών. Αν δεν είναι διαθέσιμες άλλες κριτικές, θα αναζητήσουν ένα κατάλυμα που διαθέτει κριτικές σε διάφορες ιστοσελίδες. Γιατί το κάνουν αυτό; Με αυτό τον τρόπο κατανοούν το κατάλυμα καλύτερα και είναι ήσυχοι ότι το κατάλυμα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Δείτε αποτελέσματα από τη διαχείριση φήμης                         

Οι ταξιδιώτες δεν βλέπουν απλώς τη συνολική φήμη ενός ξενοδοχείου. Εξετάζουν τις βαθμολογίες των πελατών για συγκεκριμένες πτυχές ενός καταλύματος, από την καθαριότητα έως τις υπηρεσίες και την άνεση.
Σε μια μελέτη της Ipsos, το 45% των ερωτηθέντων είπαν ότι το περιεχόμενο που προέρχεται από τους χρήστες, όπως οι κριτικές, και οι καλές και οι κακές, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ξενοδοχείου τους. Επίσης, το 68% δήλωσε ότι εμπιστεύεται τις κριτικές άλλων ταξιδιωτών.
Οπότε, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, για να χειριστείτε τις κακές κριτικές;
Εδώ είναι που μπαίνει η διαχείριση φήμης, απαντώντας στις αρνητικές κριτικές με θετικό τρόπο και επιλύοντας θέματα που χρειάζονται την προσοχή σας. Αν το κάνετε αυτό, όχι μόνο θα κάνετε τον πελάτη να αισθάνεται ότι τον ακούτε, αλλά δείχνει επίσης στους ταξιδιώτες ότι το ξενοδοχείο είναι επικεντρωμένο στον πελάτη και έχει μια προσέγγιση πρόληψης σε αυτά που χρειάζονται βελτίωση.
Η διαχείριση φήμης έχει και αυτή αποτελέσματα. Μια μελέτη από τη Σχολή Διοίκησης Ξενοδοχείων του Πανεπιστημίου Cornell  αποκάλυψε ότι, αν ένα κατάλυμα δει τα σκορ κριτικών του να ανεβούν μία μονάδα σε μια κλίμακα 5 μονάδων, μπορεί να ανεβάσει τις τιμές δωματίων κατά 11% και να διατηρήσει τα ίδια ποσοστό κρατήσεων ή το ίδιο μερίδιο στην αγορά. Το 76% των ταξιδιωτών σε μια έρευνα TrustYou είπε ότι ήταν διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα για ένα ξενοδοχείο που είχε υψηλότερα σκορ κριτικών.
Να ορισμένες συμβουλές για το πώς οι ξενοδόχοι μπορούν να δουν το CTR (Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων )τους να αυξάνεται:
  • Αυξήστε τον αριθμό των online κριτικών στέλνοντας στους πρόσφατους επισκέπτες ένα email, για να τους ευχαριστήσετε για τη διαμονή τους, υπενθυμίζοντάς τους ότι θα εκτιμούσατε πολύ τις κριτικές τους
  • Προσφέρετε στη ρεσεψιόν μια οθόνη αφής, ώστε να είναι πιο βολικό για τους επισκέπτες να υποβάλουν την κριτική τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους ή όταν πραγματοποιούν check-out
  • Διευκολύνετε τους επισκέπτες να γράψουν την κριτική τους περιλαμβάνοντας τους συνδέσμους (links) στις σελίδες του ξενοδοχείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Παρόλο που το ίντερνετ επιτρέπει στους ξενοδόχους να προσελκύουν πιθανούς πελάτες από όλο τον κόσμο, οι πλατφόρμες όπου οι ταξιδιώτες δημοσιεύουν και διαβάζουν κριτικές είναι αναρίθμητες. 








Τεχνολογία ξενοδοχείων: 4 τάσεις που ήρθαν, για να μείνουν

Τεχνολογία ξενοδοχείων: 4 τάσεις που ήρθαν, για να μείνουν
Όποιοι νόμοι και αν διέπουν τον ρυθμό της βιολογικής εξέλιξης, προφανώς δεν ισχύουν και για την τεχνολογία.
Αν και υπάρχουν εκείνες οι προβλέψιμες πρόοδοι στην τεχνολογία ξενοδοχείων που όλοι τις βλέπουν να έρχονται, ως το φυσικό επακόλουθο των εξελίξεων που παίρνουν χρόνια να εμφανιστούν, υπάρχουν και άλλες που εμφανίζονται ξαφνικά, εκπλήσσοντας και σαστίζοντας τη βιομηχανία.
Και παρόλα αυτά, κατά κάποιο τρόπο η τεχνολογία ξενοδοχείων ακολουθεί τους βασικούς νόμους της εξέλιξης: Αν ωφελεί το ξενοδοχείο, την πελάτη και ολόκληρη τη βιομηχανία, η εξέλιξη θα παραμείνει. Αν όχι, θα περάσει και θα φύγει.
Οι τέσσερις τάσεις στην τεχνολογία ξενοδοχείων που αναλύονται σε αυτό το άρθρο φαίνεται να διαθέτουν αυτή τη δύναμη να παραμείνουν, η οποία μπορεί να μετατρέψει τις νέες τεχνολογίες σε στάνταρ της βιομηχανίας. Και δεν ισχύουν μόνο για τα high-tech ξενοδοχεία, αλλά και για όλα τα ξενοδοχεία που επιθυμούν να παραμείνουν ανταγωνιστικά στο παρόν περιβάλλον ταξιδιών και φιλοξενίας.

Τεχνολογία εξατομίκευσης: Στοχεύστε σε επιθυμίες και αναμένετε ανάγκες

Αντί να προσπαθούν να προσελκύσουν διάφορους τύπους καταναλωτών με μια γενική ξενοδοχειακή εμπειρία, τα ξενοδοχεία μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, ώστε να προσφέρουν εξατομικευμένες ξενοδοχειακές διαμονές που είναι προσαρμοσμένες σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά.
Το πιο εντυπωσιακό με αυτή την τάση είναι το πώς αυτή ενσωματώνεται στην εμπειρία πελατών για την πώληση πρόσθετων παροχών και τη δημιουργία πιστών πελατών. Η κατηγοριοποίηση πελατών (customer-profiling) που βασίζεται στην τεχνολογία των ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον πραγματικότητα. Και βοηθάει τα ξενοδοχεία να γνωρίζουν ποια εστιατόρια να προτείνουν, ποιες ειδικές προσφορές να προωθούν και ποιες τοπικές δραστηριότητες να συνιστούν, πριν καν ο επισκέπτης κάνει check-in.
Τι πρέπει να γνωρίζουν τα ξενοδοχεία: Η δημιουργία μοναδικών προφίλ επισκεπτών με πληροφορίες για τις προτιμήσεις τους και τις προσωπικές λεπτομέρειές τους είναι γρήγορη και εύκολη, όταν γίνεται με λογισμικό διαχείρισης ξενοδοχείων. Και όσο περισσότερες φορές διαμένει ένας πελάτης, τόσο πιο εξατομικευμένη (και συνεπώς και ευχάριστη) γίνεται η εμπειρία του και τόσο πιο πιθανό είναι ο πελάτης να πραγματοποιήσει κράτηση ξανά στο μέλλον. Πρόκειται για μια παροχή θετικών σχολίων που ωφελούν και την ξενοδοχειακή επιχείρηση και τον επισκέπτη.

Ψηφιακές λύσεις για την προώθηση απευθείας κρατήσεων από το metasearch

Ίσως η μεγαλύτερη προτεραιότητα σε όλη τη βιομηχανία είναι η ικανότητα προσέλκυσης απευθείας κρατήσεων με μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία και μια ανταγωνιστική μηχανή κρατήσεων.
Το metasearch αποδεικνύεται ότι ήρθε για να μείνει στη βιομηχανία και αποτελεί αναμφίβολα το πιο σημαντικό διαφημιστικό κανάλι για την αύξηση της διαδικτυακής προβολής. Και με τη ραγδαία αύξηση της δημοτικότητας του metasearch ανάμεσα στους ταξιδιώτες, καθώς και με την έλευση των ψηφιακών λύσεων που επιτρέπουν στο ξενοδοχείο να προωθεί τις τιμές της ιστοσελίδας του μαζί με τις online ταξιδιωτικές εταιρείες, το metasearch τοποθετείται άμεσα μέσα στο κανάλι απευθείας κρατήσεων.
Προσθέστε μια ανταγωνιστική μηχανή κρατήσεων με συνδεσιμότητα σε μια ισχυρή παρουσία στο metasearch και θα έχετε μια απρόσκοπτη διαδικασία απευθείας κρατήσεων με υψηλά ποσοστά μετατροπής.
Τι πρέπει να γνωρίζουν τα ξενοδοχεία: Όσο πιο πολύτιμο γίνεται το metasearch για την προώθηση απευθείας κρατήσεων, τόσο πιο σημαντικό είναι για τους ξενοδόχους να καταχωρούν τα ξενοδοχεία και τις τιμές των ιστοσελίδων τους σε σελίδες όπως η trivago. Και μπορείτε να το πράξετε αυτό πιο εύκολα από ποτέ, όπως εύκολο είναι και να δημιουργήσετε το μοναδικό προφίλ ξενοδοχείου σας που θα ξεχωρίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, διότι για να κλείσει κάποιος ένα ξενοδοχείο στο metasearch, πρώτα πρέπει να το βρει στο metasearch.

Η μεταφορά της διαχείρισης καταλύματος στο cloud

Τα συστήματα διαχείρισης καταλύματος, οι λειτουργικοί διαχειριστές μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης στο παρασκήνιο, δεν βρίσκονται πλέον εντός του κτηρίου.
Χάρη στις προόδους στην τεχνολογία cloud, η τεχνολογία αυτή είναι πλέον πιο οικονομική και πιο διαισθητική, και στην ουσία είναι πιο προσβάσιμη για τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία που μέχρι τώρα έπρεπε να βασίζονται σε μέτριες μη ψηφιακές επιλογές. Πλέον αυτοί οι ξενοδόχοι και αυτοί που είναι νέοι στην τεχνολογία μεταφέρουν τη διαχείριση καταλύματός τους σε συστήματα με βάση το cloud. Και αυτό κάνει τη διαχείριση των ξενοδοχείων τους πιο αποτελεσματική, τους πελάτες τους πιο ικανοποιημένους και τις ζωές τους ως ξενοδόχους καλύτερες γενικά.
Τι πρέπει να γνωρίζουν τα ξενοδοχεία: Ένα σύστημα με βάση το cloud είναι εύκολο στη χρήση και προσβάσιμο από σχεδόν παντού. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τους ξενοδόχους που επιθυμούν να αυτοματοποιήσουν και να ομαλοποιήσουν τις καθημερινές δραστηριότητές τους, να βελτιώσουν τις υπηρεσίες, να γίνουν πιο οικολογικοί, να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα και να ξεφύγουν από το γραφείο. Οπότε, αποτελούν την καλύτερη επιλογή σχεδόν για όλους τους ξενοδόχους.

Χρήση δεδομένων χάρη στην τεχνολογία για στρατηγικό μάρκετινγκ και ορισμό τιμών

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν βασίζεται στα προαισθήματα.
Αντίθετα, βασίζεται στα δεδομένα, ένα αγαθό που είναι διαθέσιμο σε μεγάλη αφθονία. Και όσο περισσότερα δεδομένα χρησιμοποιείτε, για να λαμβάνετε επιχειρηματικές αποφάσεις, τόσο το καλύτερο. Και είναι αυτά που επιτρέπουν στα ξενοδοχεία να στοχεύουν απευθείας στο βασικό κοινό τους πιθανών πελατών, να τοποθετούν τα καταλύματά τους στρατηγικά στην αγορά και να διασφαλίζουν ότι οι τιμές τους είναι ανταγωνιστικές στην αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εν συντομία, αυτά είναι που εξασφαλίζουν την μακροχρόνια και επιτυχημένη ύπαρξη ενός ξενοδοχείου.
Ωστόσο, τα δεδομένα σε ακατέργαστη και μη προσβάσιμη μορφή είναι στην ουσία άχρηστα. Οι τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσονται είναι αυτές που, εξορύσσοντας τα δεδομένα από τα βάθη του ίντερνετ και μετατρέποντάς τα σε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, καθιστούν τα δεδομένα πολύτιμα, για τους ξενοδόχους που τα χρησιμοποιούν.
Τι πρέπει να γνωρίζουν τα ξενοδοχεία: Ένας ολοκληρωμένος rate shopper δεν αποτελεί πλέον ένα προαιρετικό εργαλείο για ένα ξενοδοχείο, είναι must. Η Σύγκριση Τιμών της trivago ξεκίνησε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία και αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης λύσης metasearch marketing που περιλαμβάνει δεδομένα και για τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού-στόχου ενός ξενοδοχείου.

Τι σημαίνουν για τους ξενοδόχους οι τάσεις τεχνολογίας στη φιλοξενία

Οι ξενοδόχοι που δεν είναι σε θέση να ενσωματώνουν κάθε νέα τεχνολογία που μπαίνει στην αγορά δεν θα πρέπει να ανησυχούν.
Αν προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία πελατών ενσωματώνοντας τις βασικές, εύχρηστες και οικονομικές τεχνολογίες, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα.
Και, όπως θα εξερευνήσουμε σε ένα επερχόμενο άρθρο, η τεχνολογία ξενοδοχείων δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ανθρώπινο στοιχείο στη φιλοξενία, ωστόσο, πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των δύο. Μείνετε συντονισμένοι.




Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

8 ξεκάθαρα σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε δίπλα σας έναν υποκριτή

8 ξεκάθαρα σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε δίπλα σας έναν υποκριτή
 Οι υποκριτές είναι σαν το δηλητήριο – όσο περισσότερα πιστεύετε από τα λεγόμενά τους, τόσο περισσότερο αρρωσταίνεται ψυχικά και συναισθηματικά. Πριν το καταλάβετε, νιώθετε κατώτεροι και ανασφαλείς. Νιώθετε σαν κάποιος συνεχώς να σας κρίνει και ότι ποτέ δεν μπορεί να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες τους.
Τα καλά νέα: υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια! Ακολουθήστε τα και δεν θα πέσετε ποτέ ξανά θύμα υποκριτή.
1. Σέβονται μόνο αυτούς που έχουν εξουσία
Οι υποκριτές αγαπούν να «γλείφουν». Και πιθανόν να το έχετε δει αυτό στην πράξη στο χώρο εργασίας σας. Το ίδιο πρόσωπο που χαμογελά και κάνει κοπλιμέντα στο αφεντικό σας θα υποτιμήσει εσάς ή ίσως ακόμη και τις καθαρίστριες.
Ένα ειλικρινές άτομο σέβεται όλους, ανεξάρτητα από τη θέση τους στη ζωή ή τι μπορεί να κάνει το εν λόγω πρόσωπο γι “αυτούς.
2. Επικρίνουν τους άλλους που δείχνουν καλύτεροι από αυτούς
Οι υποκριτές είναι συνήθως ανασφαλείς. Έτσι, αντί να κάνουν κοπλιμέντο σε κάποιον που δείχνει καλύτερα από αυτούς, αισθάνονται ότι απειλούνται και τους εξευτελίζουν.
 Οι ειλικρινείς άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και θαυμάζουν κάτι όμορφο σε κάποιον.

3. Ποτέ δεν σταματούν να κουτσομπολεύουν
Έρευνα δείχνει ότι όσοι κουτσομπολεύουν γενικά δεν είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους και έχουν υψηλά επίπεδα άγχους. Για να το καταπολεμήσουν αυτό, οι υποκριτές κουτσομπολεύουν για να νιώσουν ανώτεροι.
Ωστόσο, οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν κουτσομπολεύουν. Απλά εκφράζουν τη γνώμη τους, χωρίς κακία. Αυτό γίνεται επειδή έχουν υγιή αυτοεκτίμηση.
4. Βοηθούν τους άλλους μόνο όταν έχουν κάποιο όφελος
 Οι υποκριτές πάντα σκέφτονται τον εαυτό τους, πρώτα απ όλα. Αν νομίζουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από μια κατάσταση, θα παρέμβουν χωρίς ερωτήσεις, και στη συνέχεια θα περιμένουν να πληρωθούν (σε χρήμα ή κάτι άλλο) σε αντάλλαγμα.
Οι ειλικρινείς άνθρωποι βοηθούν τους άλλους, επειδή το θέλουν. Δεν περιμένουν καμία ανταμοιβή. Απολαμβάνουν την απλή ικανοποίηση, βοηθώντας τους άλλους που έχουν ανάγκη.
5. Προσπαθούν σκληρά για να τραβήξουν την προσοχή
Αν ένας υποκριτής έχει επιτύχει κάτι, θα βεβαιωθεί ότι ολόκληρος ο κόσμος το γνωρίζει αυτό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υποκριτές ποθούν την προσοχή και την επικύρωση από τους άλλους, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν μάθει πώς να την καλλιεργούν για τον εαυτό τους. Μπορεί να έχετε δει αυτούς τους τύπους ανθρώπων στα social media, που επιδεικνύουν την «τέλεια» ζωή τους.
 Από την άλλη πλευρά, οι ειλικρινείς άνθρωποι νοιάζονται μόνο για το τι σκέφτονται οι αγαπημένοι τους. Δεν χρειάζονται προσοχή ή επικύρωση από οποιονδήποτε άλλον.
6. Πρέπει να εντυπωσιάσουν τους άλλους
Ο εντυπωσιασμός μερικές φορές είναι φυσιολογικός. Αλλά όταν γίνεται τρόπος ζωής, έχουμε να κάνουμε με έναν υποκριτή. Οι υποκριτές είναι τόσο επικεντρωμένοι σε αυτό που σκέφτονται όλοι, που χάνουν την επαφή με ό, τι πιστεύουν και εκτιμούν. Εφόσον δεν λένε την αλήθεια, τότε διαρκώς επιθυμούν την αλήθεια των άλλων.
Οι ειλικρινείς άνθρωποι έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση και δεν χρειάζονται διαρκώς την έγκριση των άλλων. Με το να είναι ο εαυτός τους, οι άλλοι αισθάνονται την ειλικρίνειά τους, που τα καθιστά εύκολα συμπαθείς.

7. Είναι όλο λόγια χωρίς πράξεις
Στους υποκριτές αρέσει να μιλούν πολύ και να πράττουν λιγότερα. Λένε εύγλωττα λόγια, αλλά στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τις υποσχέσεις τους. Ή ίσως το έκαναν, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι θα τους ήταν άβολο, και έτσι αποφάσισαν να απομακρυνθούν. Οι υποκριτές βάζουν πρώτα απ” όλα τον εαυτό τους, και, ως εκ τούτου, δεν είναι συμπονετικοί.
Αντίθετα, ένα ειλικρινές πρόσωπο γνωρίζει την αξία μιας υπόσχεσης. Βάζουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων και τηρούν τις υποσχέσεις τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι βάζουν τον εαυτό σε δεύτερη μοίρα.
8. Tους αρέσει να καυχιούνται
 Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον και ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν είναι να καυχιούνται; Αυτό πηγάζει από ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάποιον που προσπαθεί τόσο σκληρά να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού του, καθαρά ως μέσο για να εντυπωσιάσει. Για τους υποκριτές, επειδή δεν έχουν κάποια βασικά πιστεύω, τα επιτεύγματά τους δεν έχουν καμία αξία, εκτός και αν οι άλλοι τα εγκρίνουν.

 Οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν καυχιούνται για την επιτυχία τους. Δεν χρειάζονται την έγκριση των άλλων, επειδή έχουν ήδη τις δικές τους.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

5 Τρόποι για να Αυξήσεις την Ταχύτητα του Website σου

Η ταχύτητα του website σου ή αλλιώς το Page Speed είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την πορεία της ιστοσελίδας σου στο διαδίκτυο. Τα smartphone & τα tablet έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι σημερινοί καταναλωτές, οι οποίοι με το πάτημα ενός κουμπιού, από οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια πηγή πληροφοριών, που ονομάζεται διαδίκτυο.
Το Page Speed είναι ο χρόνος που χρειάζεται το website σου για να φορτώσει. Εάν κάνεις τους χρήστες σου να περιμένουν αρκετή ώρα, τότε είναι λογικό να αποχωρήσουν από την ιστοσελίδα σου και πολύ πιθανό να πάνε στη σελίδα ενός ανταγωνιστή σου. Σίγουρα δεν θα ήθελες να συμβεί κάτι τέτοιο. Σωστά;
Σύμφωνα με τη Google:
  • το 76% των ανθρώπων που ψάχνουν στα smartphone τους για κάτι κοντά τους θα επισκεφτούν ένα κατάστημα μέσα στη μέρα.
  • το 53% των ανθρώπων θα αποχωρήσει από μια ιστοσελίδα εάν κάνει παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα να φορτώσει.
  • H μείωση της ταχύτητας φόρτωσης μιας σελίδας σε κινητές συσκευές αυξάνει σημαντικά το ποσοστό των επισκεπτών που πραγματοποιούν μια μετατροπή (π.χ. μια αγορά).
Όπως βλέπεις τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Για να μη χάσεις λοιπόν πολύτιμους επισκέπτες από το ηλεκτρονικό ή φυσικό σου κατάστημα, θα πρέπει η ιστοσελίδα σου να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις των καταναλωτών που επιθυμούν να βρίσκουν τις πληροφορίες που αναζητούν, εύκολα & γρήγορα.
Σε αυτό το σημείο να θυμάσαι ότι η βελτιστοποίηση του χρόνου απόκρισης της ιστοσελίδας σου θα δώσει μια μικρή ώθηση και στο SEO σου, μιας και η ταχύτητα με την οποία φορτώνει ένα website είναι ένας από τους παράγοντες κατάταξης που χρησιμοποιεί η Google, ώστε να καθορίσει την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα.
Διάβασε παρακάτω μερικές από τις πρακτικές που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα στη ιστοσελίδα σου, ώστε να μειώσεις το χρόνο που χρειάζεται για να φορτώσει.

Πως θα βελτιώσεις την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σου


1. Επέλεξε τον ιδανικό hosting provider

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις το hosting provider σου. Το hosting που θα επιλέξεις, παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση του website σου και είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιλέξεις βεβιασμένα. Επίσης, η αναβάθμιση του πακέτου φιλοξενίας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σου, ειδικά εάν είναι παραφορτωμένη με δεδομένα. Εάν λοιπόν θέλεις να βελτιώσεις την ταχύτητα απόκρισης της ιστοσελίδας σου, θυμήσου να ελέγξεις αν το πακέτο φιλοξενίας που έχεις αγοράσει χρειάζεται αναβάθμιση, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σου.

2. Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ template

Η σωστή επιλογή ενός template μπορεί να σου εξασφαλίσει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης της σελίδας σου, αλλά και να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους χρήστες σου. Ένας σωστός σχεδιασμός της σελίδας σου θα σου προσφέρει ένα καλό εικαστικό αποτέλεσμα,  καθώς και μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης για τους χρήστες σου. Επίσης, μην ξεχνάς ότι το website σου είναι ουσιαστικά το διαδικτυακό σπίτι του Brand σου και η φιλοσοφία του theme που θα επιλέξεις, πρέπει να συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της επιχείρησής σου.

3. Κάνε χρήση CDN υπηρεσίας 

Η χρήση μιας υπηρεσίας CDN ή αλλιώς Content Delivery Network μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την επιτάχυνση του website σου, ειδικά εάν αυτή περιέχει γραφικά και πολλές εικόνες. Ουσιαστικά με τη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αρχεία όπως JavaScript, CSS, εικόνες κ.ά., τα οποία εμπεριέχονται μέσα στη σελίδα σου, φιλοξενούνται σε διάφορους servers. Έτσι, όταν ένας χρήστης προσπαθεί να εισέλθει στο website σου, θα εξυπηρετηθεί από το κοντινότερο γεωγραφικά σε αυτόν server, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος που κάνουν αυτά τα δεδομένα να ταξιδέψουν μέχρι τον τελικό χρήστη.

4. Βελτιστοποίησε τις εικόνες που χρησιμοποιείς

Εάν θέλεις να βελτιώσεις την ταχύτητα της σελίδας σου, τότε θα πρέπει να κάνεις ένα σωστό optimization στις εικόνες που χρησιμοποιείς στο website σου. Δώσε βάση στο μέγεθος και στον τύπο των εικόνων που χρησιμοποιείς, καθώς μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη φόρτωση της σελίδας σου. Επομένως, κράτα τις εικόνες σε όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος. Αναφορικά με το τύπο των αρχείων, οι εικόνες JPEG ή PNG είναι μια καλή επιλογή. Τα αρχεία PNG είναι καλύτερα για γραφικά, ενώ τα αρχεία JPEG είναι καλύτερα για φωτογραφίες.

5. Μείωσε τη χρήση των plugins

Όσο ωραία και βολικά και αν είναι τα plugins, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι η υπερβολική χρήση τους μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητα απόκρισης της ιστοσελίδας σου. Εντόπισε όλα εκείνα τα plugins που δεν σου είναι πλέον χρήσιμα και διέγραψέ τα. Επίσης, κάνε έναν έλεγχο σε όλα τα plugins που χρησιμοποιείς, ώστε να δεις πότε ήταν η τελευταία φορά που ενημερώθηκαν και αν σου προσφέρουν ακόμα support. Εάν δεις ότι κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει, τότε ξεκίνα την έρευνά σου ώστε να βρεις άλλα παρόμοια plugins και να τα αντικαταστήσεις σταδιακά.
Η βελτίωση της ταχύτητας του website σου είναι πολύ σημαντική και καλό θα είναι να συμβουλεύεσαι τον developer σου, πριν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια. Εάν όμως θέλεις να ελέγχεις τακτικά την ταχύτητα απόκρισης της ιστοσελίδας σου σε desktop και σε mobile συσκευές, τότε κάνε τα τεστ σου στα εργαλεία της Google, PageSpeed Insights & Test Your Mobile Website Speed and Performance, τα οποία θα σου προσφέρουν πλούσιες πληροφορίες για την απόδοσή της, αλλά και τρόπους ώστε να βελτιώσεις την ταχύτητά της.










Performance, τα οποία θα σου προσφέρουν πλούσιες πληροφορίες για την απόδοσή της, αλλά και τρόπους ώστε να βελτιώσεις την ταχύτητά της.

Η Σημασία των Social Media για την On Line Διαφήμισή σου

Η Σημασία των Social Media για την On Line Διαφήμισή σου

Το πρώτο βήμα για την on line παρουσία σου το πραγματοποίησες, κατασκευάζοντας το εταιρικό website σου, το οποίο εμπλούτισες με πλούσιο περιεχόμενο και, ακολουθώντας τις βασικές αρχές του SEO, περιμένεις πλέον να… κατακλύσουν την ιστοσελίδα σου χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου! Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά δεν αρκεί για να σε βρίσκουν ολοένα και περισσότεροι χρήστες. Εάν, λοιπόν, αναζητάς έναν καλό και οικονομικό τρόπο για να αυξήσεις το traffic της ιστοσελίδας σου και, κατά συνέπεια, της επιχείρησής σου, τότε αυτός είναι το «μεγαθήριο» που ονομάζεται Social Media.
Τα Social Media είναι ένα κανάλι του μάρκετινγκ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελος της επιχείρησής σου. Μέσω των Social Media, μπορείς να αλληλεπιδράς με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες σου, αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σου, αλλά και τις πωλήσεις σου!
Τα Social Media έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών, κάνοντάς τους πιο ισχυρούς και δύσκολους στο να επηρεασθούν, να πεισθούν και να διατηρηθούν ως καταναλωτές. Έχουν καταστήσει τους καταναλωτές πιο εξελιγμένους, αναπτύσσοντας νέες τακτικές αναζήτησης, αξιολόγησης, επιλογής και αγοράς αγαθών και υπηρεσιών. Τα Social Media έχουν αναδειχθεί ως ένα κυρίαρχο κανάλι διαδικτυακής επικοινωνίας, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μαθαίνουν και μοιράζονται πληροφορίες, αλληλεπιδρώντας με τα brands που τους ενδιαφέρουν (όπως είναι η επιχείρησή σου). Έτσι, θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την αναγνωρισιμότητα του brand σου, αλλά και την εξυπηρέτηση που προσφέρεις στους πελάτες σου.
Και επειδή τα νούμερα δίνουν άλλη οπτική στα πράγματα, αξίζει να σημειωθεί ότι ¹οι ενεργοί χρήστες, παγκοσμίως, στα Social Media είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια, με το Facebook να κυριαρχεί με 1,97 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Δεν νομίζεις;
Εάν, λοιπόν, έχεις μικρό προϋπολογισμό και η σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σου, τότε η παρουσία σου στα Social Media, αλλά και οι καμπάνιες που θα δημιουργήσεις εκεί φαίνονται ως μια πολύ καλή κίνηση. Παρακάτω, παρατίθενται μερικοί καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκεφθείς, σοβαρά, το να αποκτήσεις παρουσία στα Social Media:
  • Θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το traffic της ιστοσελίδας σου.
  • Θα  συνεισφέρουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επιχείρησής σου.
  • Θα βελτιώσουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σου στις μηχανές αναζήτησης.
  • Μπορείς να αλληλεπιδράς με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες σου σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram, το Pinterest κ.ά.
  • Είναι ένα μέσο διαφήμισης που θα σε βοηθήσει να προβάλλεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου με οικονομικό τρόπο.
  • Μπορείς να στοχεύσεις στο κοινό στο οποίο θέλεις να διαφημιστείς π.χ. γεωγραφικά, ηλικιακά κ.λπ.

Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσεις πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τα Social Media


Έχεις ξεκάθαρους στόχους για το τι θέλεις να πετύχεις;

Προσπάθησε να έχεις μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική για το τι θέλεις να πετύχεις στα Social Media και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις προς όφελος της επιχείρησής σου. Θέλεις να αυξήσεις την αναγνωρισιμότητα του brand σου; Θέλεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σου; Κάτι άλλο ίσως;  Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να έχεις απαντήσει, πριν ξεκινήσεις να ασχολείσαι με τα Social Media.

Είναι user friendly η ιστοσελίδα σου;

Η ιστοσελίδα σου θα λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα, που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών σου. Εάν έχεις μια πολύ καλή παρουσία στα social media, τότε οι χρήστες αναμένουν να τους προσφέρεις μια αντίστοιχη εμπειρία και στην ιστοσελίδα σου. Το ότι ξεκινάς να ασχολείσαι με τα social media δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσεις το website σου.

Πώς θέλεις να σε θυμούνται οι χρήστες;

Η εταιρική σου σελίδα στα Social Media αντιπροσωπεύει την ίδια σου την εταιρεία. Θα πρέπει, λοιπόν, να τη φροντίζεις με τον ίδιο ζήλο που φροντίζεις και την επιχείρησή σου. Η εικόνα που θα παρουσιάσεις στα Social Media είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία σου στο διαδίκτυο. Ξέχασε τις αυτοματοποιημένες απαντήσεις και προσπάθησε στα posts σου, αλλά και στα μηνύματα που δέχεσαι να μιλάς στο πρώτο πρόσωπο και, προπάντων, να μην αγνοείς σχόλια και μηνύματα των χρηστών.

Πώς θέλεις να διαφοροποιηθείς από τον ανταγωνισμό;

Προσπάθησε να δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το οποίο θα ανανεώνεις τακτικά και το οποίο θα προσελκύει την προσοχή και θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση με τους χρήστες, ώστε να το αναπαράγουν και, τελικά, να εξαπλώνεται στο κόσμο των Social Media, από χρήστη σε χρήστη. Υπάρχουν πολλές μορφές περιεχομένου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως, άρθρα, εικόνες, βίντεο κ.ά. Μην ξεχνάς να επιδιώκεις κάθε μορφή αλληλεπίδρασης με τους followers σου!
Τα Social Media χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και στρατηγική, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναγνωρισιμότητα ενός brand και η αφοσίωση των καταναλωτών σε αυτό.
Θυμήσου να είσαι ειλικρινής στην επικοινωνία σου με τους χρήστες και να μην προσπαθείς να χειραγωγήσεις την εικόνα της επιχείρησής σου.



Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Πώς το Online booking θα αλλάξει το ξενοδοχείο σας;

Πώς το Online booking θα αλλάξει το ξενοδοχείο σας;
Εάν αναρωτιέστε -εάν πρέπει να εντάξετε στην ιστοσελίδα σας σύστημα Online κράτησης-, δείτε πρώτα πόσα οφέλη έχει για μια επιχείρηση, και ίσως μετά να μην ξανααναρωτηθείτε.
1. Αύξηση πωλήσεων
Ειδικά όταν -εκτός από τη δυνατότητα κράτησης- δίνετε και τη δυνατότητα Online πληρωμής, διευρύνετε το πελατολόγιο σας, καθώς υπάρχουν πελάτες, που προτιμούν τη διαδικτυακή κράτηση και πληρωμή.
2. Διαφοροποίηση
Κάθε επιχείρηση είναι σημαντικό -εάν θέλει να ξεχωρίσει- να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της, και αυτό θα το καταφέρει μόνο εάν προσφέρει το κάτι παραπάνω.
3. Καλύτερη Οργάνωση
Καθώς θα γνωρίζετε από πολύ νωρίς πόσα άτομα να περιμένετε στο ξενοδοχείο σας, θα είστε και καλύτερα προετοιμασμένοι, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να διοργανώνετε μια εμπειρία φιλοξενίας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κοινού σας.
4. Καλύτερη ενημέρωση
Εάν διοργανώνετε προσωποποιημένες εμπειρίες διαμονής, αλλά έχετε να διαχειριστείτε μεγάλο όγκο ταξιδιωτών, η Online κράτηση, που θα συνοδεύεται από ερωτηματολόγιο προτιμήσεων, θα σας λύσει τα χέρια και θα σας γλυτώσει από χρονοβόρα τηλέφωνα και Email.
5. Σωστότερη αξιοποίηση χρόνου
Όταν όλα γίνονται διαδικτυακά, τότε όλα σας τα αρχεία ενημερώνομαι αυτόματα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να προσθέσετε τις πληροφορίες -μία προς μία- χειροκίνητα. Έτσι γλυτώνετε σημαντικό χρόνο, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να βελτιώσετε την εμπειρία διαμονής των πελατών σας.


Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ


ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
Από Δημήτρη Σχιστοχείλη Project Manager στη Spyrou Philoxenia

Τα social media δεν είναι μέσα direct Πωλήσεων ή άμεσης κερδοφορίας (κάτι που χρειάζεται ΚΑΘΕ επιχείρησή).
Εάν θέλουμε να πουλήσουμε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πληρωμένη διαφήμιση.   Χρειαζόμαστε έξυπνους τρόπους για να αυξήσουμε το ROI από τα Social Media φέρνοντας Νέα Leads πέραν καί πάνω από την αποκλειστική δημιουργία  Likers & Followers.
Προσωπικά προτείνω:
Ø  Να καθορίσουμε τον ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ (π.χ. αύξηση των website conversions όσων ήρθαν από την fan page
Ø   Σαφώς να διατηρήσουμε ενεργή την παρουσία μας.
Ø   Αξιοποίηση των διαφημίσεων που προσφέρουν τα Social Media Networks.
Εκτός από διαφήμιση στο Facebook υπάρχουν οι διαφημίσεις στο Linkedin (που πρέπει να έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ) με δυνατότητα προσθήκης κουμπιού στην διαφήμιση για συλλογή απευθείας Leads.
Ένα εναλλακτικό μέσο διαφήμισης είναι το You Tube (True view μέσω του Google Adwords).
Ø   Μέτρηση των αποτελεσμάτων των διαφημίσεών μας.
Ø   ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Να συνδυάσουμε τα Social Media με άλλες ενέργειες Marketing όπως:
Ενσωμάτωση social buttons στο newsletter μας (στέλνουμε κατά εκατοντάδες).
Στην ευχαριστήρια επιστολή μας ή και
στο blog μας (είναι MUST από όλους τους guru των Social Media).
Ø  Πολιτική των posts
Ποια είναι η σχεδιαζόμενη μορφή τους, έχει στοιχεία που να καταγράφουν την απήχησή τους.   Προσωπικά παρατηρώ ότι υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις θεαματική πτώση μήνα με το μήνα, ανάρτηση με ανάρτηση.  
ΠΡΕΠΕΙ να παρακολουθούμε την κλιμάκωση του Average Organic Reach of Content δημοσιεύσεών μας στην εταιρική σελίδα μας στο Facebook
 Επομένως   γνωρίζουμε εάν πηγαίνουμε προς την σωστή κατεύθυνση;
 Που εξακολουθεί να είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επιχειρηματία για ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσφατα διάβασα (παλαιό άρθρο 15/01/2014) της Facebook για τις «πονηράδες» που κάνουν οι επιχειρήεις αναρτώντας προσφορές και εκπτώσεις στην σελίδα των  στο Facebook.
Παρακαλώ διάβασέ το: https://www.facebook.com/business/news/update-to-facebook-news-feed  και εξήγησέ μας πώς θα ξεπεράσουμε την τιμωρία μας από το Facebook καί  για τις δικές μας «πονηράδες» .
Όπως καταλήγω στην ερώτηση:
Γιατί μαζεύουμε fans & δίνουμε δώρα , κλπ;
Επομένως εύλογο το επόμενο ερώτημα. 
 Ποιος είναι ο λόγος να έχουμε ΚΥΡΙΑΡΧΗ Στρατηγική μας τον αριθμό των fans;; 
  Οι ειδικοί μας λένε, προτείνω μάλιστα να προσκαλέσουμε κάποιους ή/και να παρακολουθήσουμε σχετικά webinars :
·         Να σταματήσουμε με την ποσότητα
·          Να ασχοληθούμε σοβαρά με την ποιότητα
·          Να σταματήσουμε τα Promotional Posts
·          Να γράφουμε πιο Κοινωνικά Posts με περισσότερο προσωπικό χαρακτήρα.
·          Να ανοίξουμε διάλογο με τους fan μας (όχι πλέον απλούς likers)
·          Να κάνεις ανάλυση στα Insights που μπορούμε να λαμβάνουμε εκπληκτικές πληροφορίες με σκοπό να δουν ποια posts αρέσουν στους fan μας, ποια είναι τα πιο δημοφιλή και ποιες είναι οι καλλίτερες ώρες.
Έμφαση προτείνω στα παραπάνω ώστε να γίνουμε περισσότερο Likeable και να αυξήσουμε το organic reach των post μας.
Επίσης οι ειδικοί τονίζουν ότι για τα Ξενοδοχεία οι διαφημίσεις στο Google AdWords είναι αποτελεσματικότερες.
To facebook είναι αποτελεσματικό για mainstream προϊόντα, ξυλόσομπες, i-phone, frozen yogurt, τρέξιμο, ποδήλατο, ζούμπα, ρούχα, παπούτσια, χειροποίητα προιόντα, τρόφιμα, υπηρεσίες σε πολύ εξειδικευμένα groups π.χ. μαμάδες.
Πέραν από τα παραπάνω παραμένει το ερώτημα πώς θα γίνουν τα Social Media της επιχείρησής μας πιο αποδοτικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν πλέον των 4.000.000 λογαριασμών Facebook στην Ελλάδα και είναι προφανές ότι όλες οι επιχειρήσεις προσπαθούν να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας.

Προτείνω την άμεση ενεργοποίηση και πλήρη αξιοποίηση του Word of Month effect των Social Media γνωστό ως Viral Effect
 Το Viral Effect υποστηρίζεται από το Facebook δεν μπλοκάρεται από το φίλτρο EdgeRank (μετέπειτα News Feed Algorithm).
Άρα: 1. Διαμόρφωση Viral περιεχομένου
2. Διαφήμιση στο Facebook
Υπάρχουν εταιρίες στην αγορά που αμείβονται μόνον επί αποτελέσματος πώλησης και αμοιβή τους (affiliated Marketing).
3. Να δημιουργήσουμε ιδέες για Social Media Engagement
4. Να τρέξουμε αποκλειστικές προσφορές μόνο από τα Social Media Account μας.
5. Πώς να κρατήσουμε τους επισκέπτες στην σελίδα μας.
6. Πέραν του Facebook & Instagram τι κάνουμε με Linkedin, Twitter, Google+, Pinterest.
7. Αξιοποίηση του mix των Social Media & Διαχείριση του μέσω του www.hootsuite.com (το λεγόμενο channel manager των Social Media).
8. Να καταγράφουμε καί να συζητάμε σε μηνιαία βάση αριθμό των fans, αριθμό ημερήσιων επισκέψεων, αύξηση του engagement, αύξηση traffic στις κρατήσεις.