Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αναδυόμενες τάσεις στον ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ από το 2020


 Αναδυόμενες τάσεις στον ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ από το 2020

25 Μαΐου 2020  Επιμέλεια Δημήτριος Σχιστοχείλης - Ανάπτυξη

Τουρισμού Υγείας, Ευεξίας και Τρίτης Ηλικίας

Ακριβώς από τη μετατόπιση των δημογραφικών στοιχείων στην τμηματοποίηση της θεραπείας, υπάρχουν νέες τάσεις που θα κυριαρχήσουν σαφώς στο ιατρικό τουρισμό για  το 2020 και μετά.

Τα ταξίδια για εργασία ή αναψυχή ήταν η συνήθης τάση. Δεν είναι τόσο παράξενο να βλέπουμε κάποιον να χαλαρώνει λίγο σε μια εξωτική τοποθεσία, πίνοντας ένα mojito, αφήνοντας τα πόδια του κάτω.

Αλλά αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο εξωτερικό για λόγους που δεν έχουν εξερευνηθεί στο παρελθόν.

Με τα αυξανόμενα έξοδα της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης, οι άνθρωποι φαίνεται να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά ακόμη και τις πιο βασικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην χώρα τους. Αυτό συνέβη λόγω της μεγάλης ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πολίτες αντιμετωπίζουν αυξανόμενα ιατρικά έξοδα κάθε χρόνο.

Ετησίως, οι Αμερικανοί καταλήγουν να ξοδεύουν περίπου 8.000 $ ανά άτομο σε ιατρικά έξοδα.

Αυτό, σε σύγκριση με τις ετήσιες ιατρικές δαπάνες περίπου 3.000 δολαρίων ανά άτομο στην Ιαπωνία, φαίνεται υπερβολικό.

Πώς ξεκίνησε η τάση;

Οι άνθρωποι άρχισαν να αναζητούν ιατρική βοήθεια σε άλλες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη το πώς πιστεύει η χώρα τους στην αύξηση των ιατρικών εξόδων από όλες τις άλλες . Το Διαδίκτυο υποστηρίζει απεριόριστα την διασπορά της πληροφόρησης .

 Μια μελέτη για τη χρήση του Διαδικτύου στη Νορβηγία διαπίστωσε ότι έως το 2010, το 77% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο για πληροφορίες για την υγεία με κάποιο τρόπο.

Αποτέλεσμα: οι Αμερικανοί  άρχισαν να επισκέπτονται  χώρες χαμηλού κόστους όπως η Ινδία. Η είδηση ​​εξαπλώθηκε, και νωρίτερα από ό, τι συνειδητοποίησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων κατευθύνθηκαν προς την ινδική υπο-ήπειρο για να επουλωθούν. Συνειδητοποίησαν ότι το ταξίδι στο εξωτερικό για υγειονομική περίθαλψη ήταν στην πραγματικότητα φθηνότερο από το να υποβληθεί σε θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα οφέλη του ιατρικού τουρισμού ήταν πάρα πολλά για να χάσουν. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό έγινε μια τάση, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να εξερευνούν νεότερες τοποθεσίες όπου μπορούν να θεραπευτούν και επίσης να αποκοπούν από τις ταλαιπωρίες μιας μονότονης ζωής.

Είμεθα ήδη στο 2020, και παρακάτω αναφέρω  μερικές αναδυόμενες τάσεις όσον αφορά τον ιατρικό τουρισμό που πρέπει να προσέξετε Ιατρικός τουρισμός: Αναδυόμενες τάσεις που πρέπει να προσέξετε το 2020

  • Εξερεύνηση νεότερων ευκαιριών

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες που πέρασαν, ο ιατρικός τουρισμός έχει πιάσει την πλειοψηφία των ανθρώπων παγκοσμίως. Λόγω του ιατρικού τουρισμού, όχι μόνο επισκέπτονται καινούργια μέρη, τα οποία διαφορετικά δεν θα σκεφτόταν να επισκεφθούν, αλλά και θα λάβουν θεραπεία σε λιγότερο από το ένα τέταρτο της τιμής που τους αναφέρει στη χώρα καταγωγής τους.

Υπάρχουν αρκετές χώρες που εξυπηρετούν προσιτές και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες όπως η Ινδία, τα ΗΑΕ, η Ελλάδα και η Ταϊβάν. Το κύριο USP (Unique Selling Point)που προσελκύουν συνήθως ασθενείς από όλο τον κόσμο με είναι προσιτή ιατρική περίθαλψη και εκπληκτικές τοποθεσίες και τοπία για να επισκεφθούν οι ασθενείς.

  • 2. Τά Ιδιωτικά Πάρκα Υγείας έχουν γίνει τώρα το επίκεντρο

Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές κ.λπ. βιώνουν μια τεράστια ώθηση με ξένες επενδύσεις που έρχονται λόγω του ιατρικού τουρισμού. Για να το ενθαρρύνουν περαιτέρω, τα ο Πάρκα Υγείας επενδύουν περισσότερο στην τεχνολογία αιχμής και στο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, έτσι ώστε η ποιότητα της παρεχόμενης ιατρικής περίθαλψης να βελτιωθεί μόνο ώστε να συγκεντρώσει περισσότερους τουρίστες που αναζητούν ανάρρωση.

Εκτός από τις ιατρικές θεραπείες, τέτοιες πόλεις επενδύουν επίσης σε φιλικές προς τον τουρισμό τοποθεσίες για να προσφέρουν στους ασθενείς κάτι περισσότερο από απλώς ιατρική ευεξία. Αυτό είναι για να δημιουργήσει μια διαρκή εντύπωση στο μυαλό τους, ώστε να ενημερώσουν και τους άλλους για αυτό.

Η Ινδία, ένας κορυφαίος προορισμός ιατρικού τουρισμού, βλέπει μια δυνητική βιομηχανία ιατρικού τουρισμού αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2020, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 20% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς.

  • 3. Ανεβάζοντας τη γραμμή για ειδικευμένους επαγγελματίες

Οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν διέθεταν πάντα χρηματοδότηση ή πόρους για να εξοπλίσουν τους πολίτες με τις επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτούνται για την ποιότητα των υπηρεσιών. Με τον ιατρικό τουρισμό, υπάρχει αρκετό κεφάλαιο για να αντέξει και τα δύο.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι εξοπλίζονται τώρα με επαγγελματικές δεξιότητες, οι οποίες με τη σειρά τους, τους επιτρέπουν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τους ασθενείς και να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Είναι ένας προοδευτικός κύκλος για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

  • 4. Η μετατόπιση των δημογραφικών στοιχείων των ανεπτυγμένων χωρών

Λόγω του ιατρικού τουρισμού, αυτό που κάποτε ήταν η πτυχή της δημιουργίας εσόδων από τις ανεπτυγμένες χώρες έχει πλέον τεράστια επιτυχία. Καθώς οι άνθρωποι έρχονται τώρα στις αναπτυσσόμενες χώρες για ιατρικές επεμβάσεις σε φθηνότερη τιμή, υπάρχει μια σαφής μετατόπιση των δημογραφικών στοιχείων, όσον αφορά τα έσοδα.

 

Με την άνοδο του ιατρικού τουρισμού, υπάρχει μια τεράστια μετατόπιση της παραγωγής εσόδων προς την Ασία.

Η Ασία-Ειρηνικός κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο του 43,7% της παγκόσμιας αγοράς.

  • 5. Η τμηματοποίηση της αγοράς στον παγκόσμιο ιατρικό τουρισμό

Ακριβώς όπως η ίδια η υγειονομική περίθαλψη, ο ιατρικός τουρισμός έχει τα τμήματα του. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του ιατρικού τουρισμού ως βιομηχανίας. Ο λόγος για τον οποίο αυτό αυξάνεται επίσης ως τάση είναι επειδή με βάση διαφορετικά τμήματα του ιατρικού τουρισμού, μπορείτε να επιλέξετε ένα μέρος για διακοπές.

Διαφορετικές χώρες ειδικεύονται σε διαφορετικές πτυχές της ιατρικής περίθαλψης. Η αγορά ιατρικού τουρισμού χωρίζεται σε

  • Ασία-Ειρηνικό,
  • Ανατολική Ευρώπη,
  • Δυτική Ευρώπη,
  • Βόρεια Αμερική και
  • Νότια Αμερική.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ιατρικών θεραπειών που μπορεί κανείς να επιλέξει, όπως ορθοπεδικές ή νωτιαίες θεραπείες, καρκίνος ή ογκολογικές θεραπείες, καρδιαγγειακές θεραπείες ή ακόμη και οδοντιατρικές θεραπείες.

Διαφορετικά, αυτές οι θεραπείες θα κόστιζαν στους ασθενείς μια περιουσία στις χώρες καταγωγής τους. Αλλά ο ιατρικός τουρισμός τους σώζει με πάρα πολλά μετρητά στις τσέπες τους, με αναμνήσεις για νέα μέρη που επισκέφτηκαν για να αγαπήσουν για μια ζωή.

  • 6. Η άνοδος μιας αγοράς

Κανείς δεν θέλει να χάσει τη βιομηχανία δημιουργίας εσόδων. Πολλές ανεπτυγμένες χώρες που έχουν χάσει κεφάλαια σε αυτό το πεδίο καί εξετάζουν τώρα τον ιατρικό τουρισμό κυρίως για να διατηρήσουν τους ασθενείς που χάνουν από τις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και να προσελκύσουν περισσότερους ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Χώρες όπως το Μεξικό και ολόκληρη η Μέση Ανατολή βιώνουν τη μέγιστη εισροή ιατρικών τουριστών. Άλλες χώρες όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν εντάσσονται επίσης στο συγκρότημα, για να δημιουργήσουν κάποια υγιή έσοδα που μπορούν να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες οικονομίες τους.

Συμπέρασμα

Η άνοδος του ιατρικού τουρισμού είναι καλή είδηση ​​σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθώς ο τουρισμός παίρνει μια νεότερη, πιο ιατρικά κεκλιμένη συστροφή, η θεραπεία δεν είναι πλέον εκφοβιστική υπόθεση.

Οι άνθρωποι μπορούν τώρα να λάβουν υπόψη τις τάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω και να συγκεκριμενοποιήσουν την απόφασή τους για θεραπεία σε μια χώρα μακριά από το σπίτι. Αυτό όχι μόνο διασφαλίζει την απόλυτη ευεξία, αλλά και ένα άξιΟ διάλειμμα από ένα φορτωμένο κοσμικό πρόγραμμα.




 Ιδρυτής του  GLOBAL HEALTH CARE MEDICAL TOURISM


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: